У 2024 році команда Аграрного підрозділу компанії «Байєр» провела 22 майстер-класи для клієнтів компанії у різних куточках України. Серед них 4 заходи було проведено протягом листопада у Східному регіоні, зокрема на території Дніпропетровської та Харківської областей.
«Байєр майстер-клас» вже не перший рік є одним з найбільш відомих агрономічних інструментів у Аграрному підрозділі, який допомагає українським аграріям дізнаватися більше про особливості вирощування культур, а відтак вирощувати їх ефективніше та отримувати кращу врожайність.
«Простими словами про складні речі» - саме так часто описують клієнти «Байєр» унікальність даного проєкту. Це розповідь про с.-г. культуру від початку її вирощування до збирання, з урахуванням зональних потреб культури та важливих технологічних моментів з метою отримання сталого врожаю.
Як тренер на зазначених чотирьох майстер-класах дебютував Микола Умаров, експерт з технологій вирощування сільськогосподарських культур «Байєр», який на початку 2024 року отримав свою сертифікацію та доповнив склад команди тренерів проєкту «Байєр майстер-клас». Усі чотири заходи були присвячені темі «Технологія вирощування озимої пшениці».
На своїх дебютних майстер-класах Микола Умаров, професіонал з десятками років досвіду в аграрній сфері, зупинився детально на інформації щодо вирощування озимої пшениці, отримавши напередодні від клієнтів «Байєр» у Східному регіоні багато запитань, які стосуються саме цієї культури.
Микола Умаров
Експерт з технологій вирощування с.-г. культур у "Байєр" в Україні
«Як правило сучасні працівники сільського господарства активні в інтернеті та соціальних мережах. І тут постає питання – як з такого обсягу інформації виокремити саме ту, яка забезпечить розв’язання вашого питання, і наскільки це рішення буде відповідати саме тій зоні України, в якій ви працюєте? Саме для цього в 2016 році компанія «Байєр» започаткувала проведення ряду МК по озимій пшениці, кукурудзі, сої. А за останній час також додалися нові майстер-класи по соняшнику та озимому ріпаку. Що ж таке МК по с.-г. культурі? Це розповідь про с.-г. культуру від початку її вирощування до збирання, з урахуванням зональних потреб культури та важливих технологічних моментів з метою отримання сталого врожаю. Або, це розповідь простими словами про складні речі. Такими заходами залишилися задоволені всі. Єдине чого не вистачило, то це, мабуть, часу на додаткове спілкування. Своєю чергою дякую нашим партнерам за допитливість, відкритість, залученість та активну позицію в наших заходах».
Під час заходів запрошеним учасникам, клієнтам компанії «Байєр», було надано повну інформацію по культурі, рекомендації по догляду за нею та звернено увагу на технологічні тонкощі. Разом з фахівцями господарств були обговорені найбільш хвилюючі питання щодо озимої пшениці та знайдені відповіді на них, проведені польові обстеження культури.
Попри складну безпекову ситуацію в Україні в цілому та, зокрема, в Східному регіоні України, українські аграрії прагнуть працювати, розвиватися, цікавляться експертною інформацією щодо технологій вирощування культур, аби забезпечити продовольчу безпеку в Україні та світі.
Колеги аграрної команди «Байєр» поділилися своїми відгуками та відгуками учасників заходу щодо участі у майстер-класах:
Олексій Коваленко, менеджер зі збуту в Харківській області в «Байєр» в Україні:
«У Східному регіоні України ми провели чотири майстер-класи. Я хочу висловити подяку всім організаторам та виконавцям даних заходів, кажучи словами наших клієнтів: «Дякую вам за запрошення та висвітлення такої важкої теми – простими словами, дуже доступно, вичерпно і підкріплені виробничим досвідом лектора». Через недостатню вологість господарства мають задовільний стан озимих на своїх полях, тому кожен учасник приїжджав на МК з великою купою запитань та невпевненістю, як працювати далі з такими посівами, а відтак мали дуже багато запитань. Микола Умаров, тренер проєкту, надавав вичерпні і приземлені до реалій часу відповіді, тому кожен учасник після заходу мав чітке розуміння, як діяти далі у себе на полі. Наші клієнти виявляли велику зацікавленість до даної теми, тому мали явку більше ніж планувалось по кожному заходу. Також клієнтам дуже сподобався формат заходу – не у форматі докладу, а у форматі бесіди, отримання від клієнта питань та обговорення їх протягом дня, як в залі, так і на самому полі під час відвідуванні посівів».
Дмитро Петров, фахівець з операційної підтримки бізнесу в Східному регіоні України
«Клієнти в захваті: новий формат заходу, продуктивні дискусії, кожний висловлював своє бачення та думку, залучені були всі. Тренеру МК, Миколі Умарову, окрема велика подяка за доступність та донесення інформації до клієнтів, не було такого питання, на яке б він не відповів. Алла Кобазр, своєю чергою, провела величезну роботу стосовно організації, пошуку локації та швидкості розв’язання питань, які з'являлися у процесі».
У 2025 році проєкт «Байєр майстер-клас» продовжить об'єднувати навколо себе найкращих фахівців сільськогосподарської галузі України. Водночас високопрофесійна команда тренерів проєкту й надалі залучатиме клієнтів аграрного підрозділу компанії «Байєр» до діалогу, підвищуючи їх аналітичні та агрономічні навички.