• Програма селекції зорієнтована на збільшення врожаїв, вирішення проблем навколишнього середовища і вдосконалення сортів пшениці
• Інвестиції на суму, що перевищує 7 мільйонів євро впродовж 3 років у виробничі потужності території
• Перебудова подвоїть потужності лабораторії та теплиці
Монхайм/Мії́-ла-Форе́, 19 червня 2013 – Сьогодні Компанія «Байєр КропСайєнс» офіційно відкрила нову станцію селекції пшениці, що розташована у головному регіоні з вирощування пшениці поблизу Парижа, Франція, у дивовижної краси Парку «Гатіне» між долинами Мії́-ла-Форе́ і Месс. Захід відвідали близько 250 гостей і співробітників. Цей центр є частиною невпинно зростаючої всесвітньої мережі станцій селекції пшениці, що належать компанії «Байєр КропСайєнс», і знаходяться в Австралії, Канаді, Германії, Україні, США, а тепер ще й Франції.
Програма селекції у Мії́-ла-Форе́ зорієнтована на вдосконалення врожаю, шляхи вирішення питань ефективного використання води та витривалості до спеки, а також підвищення стійкості пшениці до грибкових уражень. Ще один важливий критерій - якість зерна. Перші комерційні сорти, що стануть результатом програми селекції на цій станції, очікуються вже до кінця десятиріччя.
На станції з власними 77 га землі та додатково орендованими 110 га, а також теплицею та заводською лабораторією працює близько 17 співробітників, а в пік сезону до 40 тимчасово найнятих робітників. У вересні 2012 року місцину було викуплено у приватної французької компанії RAGT Semences. Компанія «Байєр КропСайєнс» інвестує у місцеві потужності більше 7 мільйонів євро протягом трьох років. Таке вливання здійснюється з метою подвоєння потужностей лабораторії та теплиці.
Френк Гарньє, президент Bayer Group у Франції, зазначив на церемонії відкриття: «Протягом найближчих двадцяти років потреба у їжі значно зросте. Ми, представники компанії «Байєр КропСайєнс», вважаємо за обов’язок здійснити значні інвестиції в оновлення та перетворити ринок пшеничного зерна та його основних властивостей таким чином, щоб, крім усього іншого, у майбутньому надати можливість французьким виробникам пшениці знайти шляхи вирішення цієї основної проблеми».
Рік Тернер, Голова Всесвітнього ринку пшениці та масляного насіння у компанії «Байєр КропСайєнс», додав: «Байєр КропСайєнс» дотримується принципів інноваційного підходу, ми знаємо, що прогрес є результатом генетичного комбінування та вдосконалення селекції, саме тому ми пов’язуємо дослідження з процесом виведення. Проте ми не можемо діяти так лише на якомусь одному ринку. Станція селекції пшениці у Мії́-ла-Форе́ допомагає формувати міцну основу всесвітньої програми «Байєр КропСайєнс» з селекції пшениці. У Мії́, як і на інших станціях, використовуватиметься місцевий досвід та чудово адаптована ідіоплазма для створення сортів, що найбільше підходять для місцевого ринку».
Запрошений доповідач Катрін Фейє, що наразі обіймає посаду Директора з досліджень у національному французькому інституті агродосліджень і координатора Консорціуму селекції пшениці, сформувала уявлення про революцію в геноміці та її внесок у вдосконалення пшениці. Вона описала ускладнення у процесі вдосконалення пшениці, складну структуру геному пшениці і загальний інструментарій, що може призвести до вдосконалення ідіоплазми: «Незважаючи на значний прорив у досягненнях геноміки, у нас ще залишаються такі питання як визначення фенотипу з високою продуктивністю у галузі, що потребує підтримки, якщо ми хочемо одержати переваги від вільного доступу до нових ресурсів та знань, що є результатом геномної послідовності пшениці. Однак, пшениця недалеко відійшла від інших злакових, з огляду на досягнення геноміки за останні роки».
Пшениця – найпопулярніший злак у світі
Приблизно 25 відсотків світових посівних площ зайнято пшеницею. Це робить її найпоширенішою злаковою культурою та одним із найважливіших ресурсів харчування у світі. Пшениця вважається другою після кукурудзи за рівнем виробництва каш, оскільки її щорічний врожай становить 650 мільйонів тон. Щорічно продуктивність пшениці зростає менш ніж на один процент, а світовий попит на цей продукт зростає удвічі швидше. Основними регіонами виробництва пшениці є ЄС, Китай, Північна Америка, Росія і Австралія. Франція займає позицію провідного виробника пшениці в Європі.
Компанія «Байєр КропСайєнс» - лідер світового ринку та інновацій у сфері продуктів захисту сільськогосподарських культур для злакових, а також має на меті довгострокові інвестиції у стабільне виробництво сільськогосподарських культур. Компанія намагатиметься стати бажаним партнером для виробників пшениці і пропонуватиме найкращі рішення від зернятка до продукції на полицях, в тому числі насіння, якості, продукти захисту сільськогосподарських культур та послуги.
Про компанію «Байєр КропСайєнс»
Байєр – це міжнародне підприємство з основними напрямками діяльності у галузі охорони здоров’я, сільського господарства та матеріалів високотехнічного рівня. Цього року компанія відзначає 150 років її існування на ниві активної діяльності і виконання своєї місії: “Байєр: Наука заради кращого життя”. Компанія «Байєр КропСайєнс» є підгрупою Bayer AG, що відповідає за сільськогосподарську діяльність, зі щорічними продажами на 8,383 мільярдів євро (2012), і є одним зі світових лідерів серед компаній з інноваційним підходом щодо насіння, захисту сільськогосподарських культур та несільськогосподарського контролю за шкідниками. Компанія пропонує широкий асортимент продукції, в тому числі високоякісне насіння, інноваційні рішення у захисті рослин на основі хімічних та біологічних механізмів дії, а також широкий спектр допоміжних засобів для сучасного стабільного рослинництва. У сфері несільськогосподарського застосування компанія «Байєр КропСайєнс» має значне портфоліо продуктів та послуг для контролю шкідників, що застосовується вдома, саду та лісництві. Штат компанії складає 20.800 співробітників у більш ніж 120 країнах світу. Ця та інші новини доступні на сайті:
www.press.bayercropscience.com
Примітка редактору:
Фото гарної якості можна завантажити з сайту
www.press.bayer.com і
www.press.bayercropscience.com.
Контакти:
Франція: Стефані Гуторб, тел. +33 4 72854928
E-Mail: Stephanie.Goutorbe@bayer.com
Інші країни: Ріхард Бреум, тел. +49 2173 38-3270
E-Mail: Richard.Breum@bayer.com
Більше інформації можна знайти на сайті
www.bayercropscience.com.
rib (2013-0305E)
Заяви-передбачення
Цей випуск може містити заяви-передбачення на підставі існуючих припущень та прогнозів, що здійснюються Bayer Group або керівництвом підрозділу. Різні відомі та невідомі ризики, невизначеність та інші фактори можуть призвести до суттєвих відмінностей між фактичними майбутніми результатами, фінансовим станом, розвитком або діяльністю компанії та оцінками, наданими у цій статті. Ці фактори включають ті, що було обговорено у відкритих звітах компанії «Байєр», що є у відкритому доступі на сайті компанії www.bayer.com. Компанія не несе відповідальності за оновлення таких заяв-передбачень або їх відповідність майбутнім подіям та обставинам.